Joren en Cynthia bouwden zelf hun woning.  Bij deze hun verhaal...

Ervaar het comfort van een Euromac2 woning. Bent u als toekomstige bouwer gecharmeerd door ons concept en twijfelt u aan het leefklimaat in een dergelijke woning : warm in de winter ? Koel in de zomer ? Ontdek het zelf ...

Na ontvangst van het officiële passief huis certificaat behoudt Euromac2 zijn belofte om te blijven innoveren.
Dank zij een kleine aanpassing in de grondsamenstelling hebben de vloerplaat- en dakelementen nu een nog betere isolatiewaarde. Herkenbaar aan de donkergrijze kleur.

De Euromac2 ruwbouw zorgt voor een koudebrugvrije, stabiele constructie. Er werd gebouwd met wandelementen type /35, onze geïsoleerde vloerplaten en dakelementen type MTP2, 20cm

Elk appartement werd voorzien van domotica, ventilatiesysteem D en betonkernactivering. Deze laatste is ontgetwijfeld een extra comfort, rekening houdend dat we deze techniek zowel als verwarming en als (passieve) koeling gebruiken.

Een passieve woning is meer dan alleen maar goed geïsoleerde wanden …
Euromac2 is de eerste fabrikant dat werd gecertificeerd door het Passief Huis Instituut voor een totaalconcept (wanden – vloeren – daken).

Het uiterlijk van de woning is belangrijk, dit gaat niemand ontkennen.  Ondanks er in ons landje een waaier van verschillende gevelbekledingen mogelijk zijn blijven we vasthouden aan “onze” baksteen.  Dit is ons niet ontgaan. 

De eerste opleidingsdag van het jaar is alweer achter de rug.  We vinden het belangrijk dat de toekomstige bouwers goed voorbereid zijn.

Na de theoretisch uiteenzetting (bouwdetails, stabiliteit,...) van kelder tot en met dak gaan we over tot de praktijk.  

Gewapend met heel veel tips en advies kunnen onze “Euromaccers” aan de bouw beginnen.

Vanaf 1 januari 2016 verandert er veel voor het epb-verslag van uw woning.

  • Het E-peil verandert. Vorig jaar was een E-peil 60 voldoende. Nu wordt dit E-peil 50 voor woongebouwen en E-peil 55 voor kantoorgebouwen.

Eric de Muylder begon ongeveer een jaar geleden aan de bouw van zijn Gambakwekerij langs de Heirbaan in Ternat. Hij is hiermee de enige “Gambaboer” in België.

De ruimte is opgesplitst in verschillende kweekgedeeltes. De gambalarven worden overgevlogen vanuit Florida als ze 3,5 weken oud zijn. Na vier weken in de “Nursery” zijn ze groot genoeg om over te gaan naar de grotere kweekbakken.

In de basisschool “Lenteland” te Roeselare heeft men tijdens de renovatiewerken het aspect van daglicht niet uit het oog verloren.

De nieuwe overdekte speelplaats biedt de kinderen een “droog” kwartiertje speeltijd en is meteen een verbinding en droge doorgang tussen de schoollokalen.

Altijd leuk om aan het einde van de bouwwerkzaamheden nog eens beloond te worden met de resultaten van het EPB-verslag.  Deze zelfbouwer gaat nog iets verder als de normen voor een BEN-woning.

In de eerste fase van onze begeleiding “goed voorbereid is het halve werk” hadden we afgelopen vrijdag opnieuw een opleidingsdag. 
Met een hoofd vol kennis en handige weetjes kunnen onze Euromaccers zich nu perfect voorbereiden op de praktijk.

Twitter Feed

Contacteer ons

  •   Lodewijk de Raetlaan 21, 3900 Overpelt
  •   +32 (0)11 545122
  •   +32 (0)11 552535
  •   Contacteer ons
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons